A peu per l’Alta Garrotxa

Si esteu pensant fer una excursió a muntanya mitja us recomano el recorregut que us descriuré a continuació, es tracta d’una passejada fàcil i còmode pel punt més elevat de l’Espai Natural de l’Alta Garrotxa.

L’itinerari comença a les basses de Monars, s’hi arriba per una pista forestal que surt de la GIV-5223, entre Camprodon i Beget. Si no voleu pujar amb el cotxe per la pista la podeu fer caminant, son uns dos quilòmetres. Porteu aigua de casa, no trobareu cap font.

Partim de les basses de Monars en direcció est per la pista forestal. Dabant tindrem un pic afilat, és el puig de les bruixes.

Caminem entre prats de pastura i vaques mandroses quan uns crits ens sobresalten, son una dotzena de corbs que ens sobrevolen, estan neguitosos, sens dubte tenim ben a la vora alguna cosa que ells cobegen.

Al cap d’un quilòmetre aproximadament s’acaba la pista, nosaltres enfilarem un camí que queda lleugerament a l’esquerra.

IMG_3704

Deixem enrere les pastures i ens endinsem en un bosquet de roures, Quercus pubescens i arç blanc, Crataegus monogyna. Aquí la població d’arç assoleix una concentració difícil de veure al nostre país.

Seguim caminant que aviat ens trobarem en una avellaneda, aquí el camí es fa difícil de seguir tant per la densitat del bosquet com pel pas dels senglars que han remenat el sòl. Seguiu les marques de color taronja que ens indiquen el camí.

El camí va pujant cap a la carena. Si no és un dia calm podeu notar com el vent va guanyant empenta a mesura que ascendiu. És un bon moment per fer parada i gaudir d’una vista dominant i privilegiada sobre tota la Garrotxa.

IMG_3688

Un cop som a la carena ens queda el puig de les bruixes a l’est i el puig de Comanegra, el punt més elevat de la Garrotxa, a l’oest, anirem vers el Comanegra i farem camí cap al punt d’inici del recorregut.

Des d’aquí podem observar uns arbres petits, o arbusts, disposats de forma esparsa, es tracta d’una mena de devesa de d’arç blanc,  una cosa no gaire comú.

Un fet característic d’aquesta serra, entre el puig de les bruixes i una mica més enllà del puig de Comanegra és la marcada diferència ecològica i paisatgística d’ambdues vessants. Prats amb bosquets de roure a la vessant catalana i densos boscos de faig a la vessant francesa. Els condicionants climàtics, orogràfics i els diferents usos del bosc per part dels humans de totes dues vessants han conformat un espectacle paisatgístic de primer ordre.

IMG_3696

Si voleu més informació sobre aquesta i d’altres rutes a l’Alta Garrotxa us recomano que visiteu la web del Consorci de l’Alta Garrotxa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s