Paradigma d’una mala regeneració d’entorn.

El dia de Sant Esteve em va enxampar a Igualada, coses de la vida familiar, i vaig decidir que una bona manera de fer baixar tant de tiberi seria anant a córrer a la riba del recentment “recuperat” riu Anoia.

Aquesta entrada és una crítica a aquelles persones que van intervenir en aquesta “recuperació” o “enjardinament”, fixeu-vos que en tots dos casos utilitzo les cometes, és que el que em vaig trobar allà no es pot anomenar de cap de les dues formes.

Poc després vaig saber que l’Ajuntament d’Igualada no disposa de cap enginyer agrònom, salta a la vista. Però el que és més trist és que disposant d’un espai tant gran i amb tantes possibilitats no demanéssim l’ajuda de cap expert, ja sigui enginyer o tècnic superior en la gestió del medi.

El resultat és tant penós que, per a qualsevol mínimament entès, fer un passeig per la zona, més que un gaudi és una tortura.

 

alzina vs pollancre

Aquesta imatge està presa des de la llera del riu, si us hi fixeu les alzines queden més properes a l’aigua que els pollancres!

arbre moribund

Vora la carretera s’hi ha fet un bosquet de freixes tan dens que més de la meitat d’exemplars ja estan morint. La distància de plantació és de 1,20 m! quan hauria de ser d’uns 4 o 6 metres.

roures descolocats

Un altre exemple d’incompetència el trobem en aquest bosquet de roure cerrioide, recordem que som a Igualada, aquests pobres roures estan orientats a sud, sud-oest, en un talús, per tant amb menys disposició d’aigua i a l’estiu hauran de suportar tota la solana de la Catalunya central sense l’ajuda de cap ombra. Evidentment aquests peus, que només portes dos anys plantats, presenten un estat decrèpit i segurament no sobreviuran al proper estiu.

De natural no soc una persona “criticaire” però penso que això mereixia un espai de denúncia. S’han malbarata diners públics i no s’ha aconseguit un espai digne per als igualadins. Qui sigui que ha estat involucrat en aquest despropòsit hauria de passar comptes amb els seus electors.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s