Gran taula rústica

Amb aquesta entrada us vull mostrar els passos que cal seguir per a fer una taula de fusta de grans dimensions, bé, i si no us veieu amb cor de fer-la vosaltres mateixos sempre me la podeu encarregar, estaré encantat de proporcionar-vos la taula que desitgeu.

En breu faré un altre entrada per una taula que combina la fusta i el ferro però cada cosa al seu temps, avui toca fusta.

Aquesta és la taula de la que us vull parlar.

 

1

Per tal d’aconseguir bons resultats cal seguir uns passos.

El primer és fer un esquema del que volem, jo no puc començar a fer res sense haver-ho dibuixat. No cal que fem un projecte d’arquitectura, amb una llibreta i un llapis ( i potser una calculadora ) podem fer meravelles.

 

2

Hem d’assegurar-nos que per al que volem fer disposem de tot el material necessari, ja sigui pel que fa als cargols com a les eines. Hem de ser realistes, si el que volem fer és una taula o moble de grans dimensions els cargols que necessitarem també ho hauran de ser, i si hem d’utilitzar algun tipus de cola també haurà de ser de màxima adherència.

Així mateix, pel que fa a les eines necessitarem una serra de calar, un trepant amb broca de fusta, uns serjants, unes cintes amb carraca, una cinta mètrica, un llapis, una llima, un nivell i diversos tornavisos, ja siguin plans o d’estrella.

3

4

Cal recordar que estem treballant amb material pesant i tallant i que cal prendre les mesures de seguretat necessàries, és a dir, cal anar ben equipats amb guants, ulleres de protecció, un pantalons ben gruixuts i si pot ser botes de seguretat, aquelles que tenen la punta de ferro. A més, quan treballem haurem d’assegurar les peces de fusta a l’hora de tallar i tenir present en tot moment que tot està ben subjectat.

5

Aquesta taula en concret fa 230 x 90 cm, està feta amb fusta d’exterior que li confereix un aire rústic però per això mateix i per la llargada de les fustes aquestes poden tenir certa dominància, és a dir, pot ser que no siguin molt i molt rectes. Per aquest motiu va bé servir-se d’unes cintes de carraca, ens ajudaran a mantenir les fustes ben unides a l’hora del  muntatge.

6

Per tal d’aconseguir una millor subjecció de les peces necessitarem foradar la fusta per tal que els cargol penetrin fins com a mínim la meitat de la fusta, és a dir, farem una perforació de la fusta superior com a mínim de la meitat del seu gruix, fet això ja podrem cargolar, amb aquest mètode les juntes son molt més resistent i evitem que es vegin els caps dels cargols.

7

Intentarem, en la mesura del possible, que els cargol, o els forats per a aquestos, no quedin a la vista. Ja des del moment en que fem l’esquema haurem de tenir present aquest punt.

Aquest és el resultat, ara només falta escombrar.

8

Si som una mica manetes i una mica planificats podem aconseguir coses extraordinàries. Si no sou manetes o bé no us agrada planificar només heu d’enviar-me un missatge o trucar-me al telèfon que teniu al peu d’aquest bloc. Bé, espero que tingueu una molt bona sobretaula. Fins aviat!.

 

 

Leave a comment