Enjardinament d’un pati abandonat

Amb aquesta entrada us vull mostrar l’enjardinament realitzat en un pati de Barcelona, als peus del parc Güell.

Aquest pati portava molt temps abandonat, hi havia molta bardissa i tenia un desnivell força pronunciat, cosa que obligava a fer un moviment de terra si es volia aconseguir una zona transitable còmodament.

 

Inici

El primer de tot és fer un ordenament de l’espai, si volem aconseguir un bon resultat hem de tenir clar el que hem de fer i on volem arribar. Un plànol és essencial, es pot fer amb el suport que es vulgui, amb un full i un llapis n’hi hauria prou però a mi m’agraden molt els colors i vaig optar per fer-ho amb format digital.

 

plànolAmb l’ordenament de l’espai aclarit ja ens podem posar a treballar. La zona delimitada com a transitable havia de ser plana per tant havia de modificar el pendent per tal d’aconseguir un espai confortable. Delimitada amb bordura d’alumini, amb una base de malla anti herbes i un cobertura de grava de canto rodó.

 

Procés 1

Procés 2

L’enjardinament havia de contemplar els següents condicionants, la pròpia meteorologia de Barcelona, la orientació nord-oest del pati i la poca insolació de l’espai, el fet que el pati estigui encabit entre edificis fa que algunes zones d’aquest no rebin mai la llum directa del sol.

Algunes de les espècies que vaig utilitzar son: Clivia miniata, Abelia x grandiflora, Hemerocallis, Liriope muscari, Viburnum odoratissimum, Hedera helix, Agapanthus praecox, Gaura lindheimeri i Salvia microphylla.

procés 3

Final 1

Final 2

I acabat això només puc esperar que la persona que em va oferir la possibilitat d’endreçar aquest espai en pugui gaudir cuidant les seves noves companyes de casa.

Leave a comment